Hadak Útja Lovas Sportegyesület

Lovastáborok

Tábor

Fontos információk a Póni Tanya Lovas Táborról!

2016-ban összesen 7 héten át lesz tábor reggel 7-től délután 17-óráig.

Idén elsőnek kétféle tábort szervezünk.

1./ Táltos Tanya Tábor

2 x 6 nap.

Időpontok:

június 27-től – július 2-ig 6 napos tábor,

július 25-től – július 30-ig 6 napos tábor.

Ára: 38.000 Ft/1fő/6nap. Kedvezmények: Érvényes Hadak Útja Egyesületi tagság: 10%, Testvérkedvezmény: 10% a második, harmadik stb. testvérre.

Tudnivalók:

A gyermekek minden nap lovagolnak. Tapasztalt lovasoktató irányítja a lovaglást és a tereplovaglásokat is. Minden gyermek kap kobakot. (Fontos: Nem kell speciális lovas ruházat, ha már van jöhet, de nem kötelező. Hosszú melegítő nadrág, amin nincs varrás lehetőleg és zárt cipő kell, plusz váltóruhák minden időre)

A gyermekek nem csak lovagolni fognak, megtanulják a lóval való foglalatosság alapjait is. Intenzív lovasedzésekkel fejleszteni fogjuk lovas tudásukat, de hogy igazi lovas élményük is legyen a Gödöllői-Dombság csodálatos adottságait kihasználva igyekszünk lehetőleg minden nap kivinni őket tereplovaglásra, ahol nem ritkán találkoznak őz, szarvas csordákkal, vaddisznókkal, rókákkal. Hazafelé pedig énekelnek, beszélgetnek.

A hatodik napon, szombaton egy különleges egész napos lovasprogrammal szeretnénk kedveskedni mindkét hét táborosainak.

Július 2-án rendezünk egy mini póni fesztivált, ahová messze földről várunk Shetlandi póni tenyésztőket, akik elhozzák nekünk kis kedvenceiket egy egész napra, hogy fogathajtó és ügyességi versenyen és szépségversenyen is megmérkőzzenek egymással. Természetesen ide sok vendéget, látogatót várunk, a táboros gyermekeink lesznek a mi kis segítőink, akik részt vehetnek a versenyek lebonyolításában.

Július 30-án szombaton Gödöllőre visszük el annak a hétnek a táboros gyermekeit egy lovas úsztatásra. Egy lovas ember számára az egyik legfantasztikusabb élmény, ha a lovával együtt úszhat. Ezt a csodálatos élményt szeretnénk megosztani táboros gyermekeinkkel.

2./ Kézműves Tanya Tábor

5 x 5 nap

Időpontok:

június 20-tól – június 24-ig,

július 4-től – július 8-ig,

augusztus 1-től – augusztus 5-ig,

augusztus 8-tól – augusztus 12-ig,

augusztus 15-től – augusztus 19-ig.

Ára: 28.000 Ft/1fő/5nap. Kedvezmények: Érvényes Hadak Útja Egyesületi tagság: 10%, Testvérkedvezmény: 10% a második, harmadik stb. testvérre.

Tudnivalók:

A gyerekek minden nap kézműveskednek, minden nap foglalkoznak a lovakkal, tanulnak róluk, szokásaikról, ápolják, szépítgetik őket és három alkalommal kivisszük őket a Gödöllői-dombság gyönyörű erdei sétányaira tereplovaglásra. Minden gyermeknek lovagláshoz biztosítunk kobakot, és minden gyermeket külön kísérünk a maximális biztonság érdekében.

A táboros gyermekek 90%-a nálunk ül először lóra. Nem erőltetünk semmit, először is megismerkednek a lóval, simogatják, egy kefével elkezdik ápolni a szőrét, kifésülik a sörényét, befonják, begumizzák. Vezetgetik vezetőszáron. Természetesen végig nagy és tapasztalt lányok segítségével. A lóra ülés ezután jön csak. Hétfőtől péntekig sokszor hihetetlen fejlődés következik be a gyermekeknél. Aki egy kicsit is komolyan veszi, az a hét végére már elsajátítja a lovaglás alap mozdulatait, a bemelegítő karkörzéseket is a ló hátán lépésben végzik el, megtanulják a könnyű ügetést és a tanügetést. Nem is a tudásuk, sokkal inkább a fegyelmük és a bizalmuk fejlődik, olyan szinten, hogy aki hétfőn még kicsit tart a lótól, pénteken megfordul a nyeregben teljes 360’ fordulatot és fel is áll a lova hátára.

Mindkét táborra érvényes:

A gyermekek reggelit, meleg ebédet és uzsonnát kapnak. Korlátlan ásványvíz, szörpfogyasztás, valamint a reggelihez és uzsonnához tej, vagy kakaófogyasztás van. Az étkezés kulturált körülmények között, kézmosással, kényelmesen történik, leterített asztalokon.

A lovas programokon kívül pedagógus felügyel a gyermekekre, aki kézműves, sport és közösségfejlesztő, csapat és bizalomfejlesztő programokat tart a táboros gyermekeknek. Tapasztalt lovas íjász tanítja íjászkodni a gyermekeket.

A lovardában játszótér, valamint állatsimogató van. Az állatsimogatóban nyuszik, kecskék, bárányok, tyúkok és kacsák vannak. Van madárröpdénk és teknős wellness részlegünk is. A lovardában több mint 30 ló él. Az egészen kicsi shetland póniktól a nagy lovakig mindenféle méretű póni és ló megtalálható, így garantáltan minden korosztály számára tudunk lovat biztosítani. Ménesünkben a gyermekek általában úgynevezett sport pónikon lovagolnak, akik kimondottan gyermekekhez szokott betanított lovak. Többszörös díj lovas és díjugrató Magyar bajnok lovakkal is dolgozunk. Egyesületünk egyébként aktív verseny életet is él. Évente több versenyen veszünk részt, ahol lovasaink mindig kiváló teljesítményt nyújtanak.

2011-óta ez lesz a hatodik évünk, amikor megrendezzük a Póni Tanya Lovastábort a lovaglás iránt kíváncsiságot érző gyermekek részére. Idén is minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy a gyermekek jól érezzék magukat, testileg és lelkileg kikapcsolódjanak, fejlődjön lovastudásuk, önbizalmuk és, hogy egy felejthetetlen, izgalmas lovasélményekkel teli hetet tölthessenek nálunk új barátságokat kötve és testileg, lelkileg megerősödve.

A tábor ÁNTSZ engedéllyel rendelkezik.

Amennyiben felkeltettük kíváncsiságát, érdekelné a tábor, szeretné személyesen is megnézni a lovardát, kérem hívja időpont egyeztetés miatt a 06-70-577-9071-es telefon számon Gál-Csekeő Dorottyát a lovarda vezetőjét és látogasson el személyesen hozzánk. A tábor részleteivel kapcsolatban telefonon, vagy e-mailben Nagy Károly táborszervező ad felvilágosítást. 06-30-971-6659 ponitanya@lovagoljvelunk.hu

 Regisztrációs lehetőség és jelentkezés:

 A www.lovagoljvelunk.hu weboldalon a tábor szó alatti legördülő menüből a „Jelentkezési oldal” alatt megnyíló oldalon lehet regisztrálni. A „Letölthető dokumentumok” fülnél pdf formátumban letölthető az egészségügyi nyilatkozat és az írásos jelentkezési lap. Mindkettő kötelező.

Képeket találnak a 2011-es táborról a www.ponitanya.sokoldal.hu weboldalon.

 A 2012-es, 2013-as, 2014-es és 2015-ös táborról a facebookon ezen a linken találnak fényképeket. Az albumaink között több ezer kép található az elmúlt öt év táborairól. 

Itt előbb be kell jelentkeznie (amennyiben már facebook tag, ellenkező esetben regisztráljon) majd válassza a „Fényképek”, majd „Albumok” lehetőséget, és ott számos más egyesületünket érintő versenyek, bemutatók fényképei között megtalálhatja a „Póni Tanya Lovas Tábor” című albumokat.

 Kérem kedvelje Póni Tanya Isaszegi Hagyományőrző Napközis Lovas Tábor oldalunkat a facebookon:

 https://www.facebook.com/pages/P%C3%B3ni-Tanya-Isaszegi-Hagyom%C3%A1ny%C5%91rz%C5%91-Napk%C3%B6zis-Lovas-T%C3%A1bor/196253150419485?ref=hl

 (A későbbiekben ide fogom feltölteni a táboros képeket is!!!)

 Köszönöm!

 Szeretettel várjuk lovardánkban!

 Nagy Károly

 Póni Tanya Lovas Tábor szervezője

 Hadak Útja Lovas Sportegyesület

 www.lovagoljvelunk.hu

 06-30-9716-659

 


Programok és ellátás:

Fontos információk és határidők:

Lovaglás:
- Kezdők napi 1x 45 perc » Futószár és terep
- Haladók napi 2x 30 perc » futószár, osztály és terep

Étkezés:
- Napi étkezések: Reggeli, meleg ebéd és uzsonna
- Az ital benne van az árban


Kötelezően hozandó felszerelés:
Kobakot biztosítunk minden gyermeknek. Ha van saját lehet hozni. Akinek van lovas ruházata (nadrág, csizma, esetleg biztonsági mellény) az hozhatja. Akinek nincs, annak a lovagláshoz ajánlott kényelmes, puha, nem dzsekis anyagú hosszú szárú melegítő nadrág és edző cipő. Kérjük a szülőket csomagoljanak több rövidnadrágot is, hiszen +30 fokban szoktunk vízi csatázni is. Illetve gondoljanak a hűvös időre is, tehát legyen dzseki, púlcsi, stb.Jelentkezési határidő:
- Folyamatosan

Fizetési határidő:
- Legkésőbb a tábor első napján

Fizetés módja:
- Kp. az első nap, vagy átutalás előre a 65100228-11070416 számla számra.

Részletfizetési lehetőség:
- Nincs

Kedvezmény:
- testvér kedvezmény 10%, vagy egyesületi tagság kedvezmény 10%

Jelentkezési feltételek:
- A www.lovagoljvelunk.hu oldalon a tábor cím felé vitt egérre előjön három lehetőség. A harmadik a “letölthető dokumentumok. Itt lelehet tölteni a jelentkezési lapot és az egészségügyi nyilatkozatot is. Ez utóbbi nagyon fontos! ANTSZ feltétel. Ez kiváltja a házi orvosi igazolást. Vagyis ha ez van, akkor nem kell a házi orvostól igazolást kérjünk a tábor előtt négy napon belül. Ha a Tábor cím alatt a jelentkezési oldalt választjuk, ott tudjuk néhány adat megadásával regisztrálni gyermekünket a táborra. Ez ajánlott.

Érkezés a napközis táborba:
- Reggel 7

Távozás a napközis táborból:
- délután 17
A tábor kiegészítő lovas tevékenységei:
Lovardánkban a gyermekek a lovaglás alapjai mellett kipróbálják a lóápolást is. A lovaglás nem úgy kezdődik, hogy a lovas felül a szép tiszta, felnyergelt lóra. Előbb közösen behozzuk a karámból, szépen leápoljuk és közösen felnyergeljük, majd ezek után ülünk csak rá. A lovaglás mellett kipróbálják a gyermekek az íjászatot és az ostorpattogtatást is. Különböző népi fajátékokkal játszhatnak. Az állat simogatóban malacokat, kacsákat, libákat, tyúkokat, nyuszikat, kecskéket etethetnek.

A tábor kiegészítő egyéb tevékenységei:
Lovardánk a Gödöllői-dombság szívében terül el. Így adja magát, hogy ezt a csodálatos tájat kicsit bebarangoljuk. A honvéd sírok, az öreg templom, olyan helyek amik aránylag közel vannak, senkinek nem lesz hólyag a talpán, mégis egy szép és tartalmas kirándulás. Rendezünk a gyerekeknek “Póni Tanya Olimpiát“ is. Itt a hordó gurítás, terményes zsákban futás mellett sok ügyességi feladat vár a gyerkőcökre.

További fontos információk a táborról:
Öt sikeres év van már a Póni Tanya lovas tábor mögött. Köszönet azoknak a szülőknek akik eddig, vagy ezután úgy gondolták, gondolják, hogy legféltettebb kincsüket: a gyermeküket ránk bízzák. Köszönjük a bizalmukat és ígérjük, hogy nagyon vigyázunk rájuk és mindent megteszünk, hogy egy igazán tartalmas, boldog és vidám nyári táborozást nyújtunk nekik, ahol sokat lovagolnak majd, rengeteget játszanak, tornáznak és sok új barátságot kötnek.


A lovarda által szervezett aktuális lovastáborok:


Információk:
Elérhetőség:

Magyarország (Pest)
2117 Isaszeg, Külterület, Agárpálya feletti lovarda
www.lovagoljvelunk.hu

Térkép és megközelíthetőség »

A lovardában beszélt nyelvek:

magyar
Lovardavezető:

Gál-Csekeő Dorottya
+36 70 577-XXXX    mutasd
XXXXXXXX@gmail.com    mutasd


További kapcsolattartók:

Gál Gábor
+36 70 649-XXXX    mutasd
XXXXXXXX@gmail.com    mutasd

(lovasoktatás, bértartás, lovastúra,szállás, rendezvényhelyszín)

Nagy Károly
+36 30 971-XXXX    mutasd
XXXXXXXX@gmail.com    mutasd

(lovastábor)
Szakágak, lovaglási módok

díjugratás, díjlovaglás, hobbilovaglás, lovasíjászat
A lovarda bemutatkozó oldala »
Hadak Útja Lovas Sportegyesület
Külterület, Agárpálya feletti lovarda Isaszeg Pest 2117 Magyarország
http://lovarda.lovasok.hu/hadak-utja-lovas-sportegyesulet 
Horze Lovasáruház   KLP   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés