Lovardák
  

Koppány Lovasudvar

Lovastúrák

Szeretnél kikapcsolódni, pihenni? Netán szeretsz lovagolni? Vegyél részt vadregényes túráinkon, gyere le a házigazda hűs borpincéjébe, kóstold meg a táj zamatos borát és az udvari kemencében sült, ropogós finomságainkat!

 

A Koppány Lovasudvar a Bakonyalján fekvő kis településen, a Veszprém megyei Bakonykoppányban található, ahol csend és nyugalom uralkodik. A ház udvaráról gyönyörű kilátás nyílik a Bakony napsütötte hegyeire, virágos réteire. Túráink során többféle vaddal is találkozhatunk. A fák, bokrok sűrűjében nappal vaddisznó, dámvad, szarvas és őz pihen, itt bújik meg a vadmacska, a pele, a vizekben a vidra. A Koppány Lovasudvar ebben a szép, régi bakonyi faluban várja a pihenni, túrázni, sportolni vágyókat.

 

Régi paraszti stílusban, igényesen kialakított vendégházunk 2-3 ágyas, zuhanyzós szobáival és házias konyhával garantáljuk az önfeledt kikapcsolódást. Naponta háromszori étkezést biztosítunk.

Többféle lovastúra-útvonal közül választhatsz, a pár napos hétvégi lovaglásoktól az egész hetes, hosszabb útvonalakig. Szolgáltatásaink körébe beletartozik a lovaskocsizás, hintózás a szőlőhegyen, s a pincészetek legfinomabb borainak kóstolása.

A környéken rengeteg kikapcsolódási lehetőség áll még a rendelkezésedre: különféle kerékpár- ill. gyalogtúrák szervezése, horgásztó és számtalan turistalátványosság a Bakonyban, Zircen, Pápán és környékén. Kényelmedet tovább szolgálja a ház udvárán kiépített régi stílusú kemence és pihenőhely, ahol a nap végén együtt fogyasztjuk el a ropogósra sült húsokat, zöldségeket és kóstoljuk meg a háziúr zamatos borát.

 

További információ:

 • Kocsis László
 • Telefon: 06-30-942-71-74, 06-89-317-280
 • E-mail: kocsislaszlo@koppanylovasudvar.hu
 • Honlap: www.koppanylovasudvar.hu

 

Korábbi bakonyi túráról így vallanak a résztvevők:

"A túra fantasztikus volt, nem sok kedvem volt visszatérni a hétköznapokba!"

"Örülök, hogy rátaláltam erre a túrára. Remek kikapcsolódás egy ilyen lovas hétvége a Bakonyban! Gyönyörű helyeken jártunk és kellemes társaság kovácsolódott össze erre a pár napra. Mindenkinek ajánlom!"

 

Vendégségben Lászlónál

"Az 1-es és a 8-as felől is megközelíthető; én az utóbbit választottam, átkanyargást a Bakony rengetegén, már csak a rám váró túrára való ráhangolódás kedvéért is. Alkonyattájt érkeztem a faluba, László (Kocsis László, a Pápai Lovasiskola vezetője) tanyájára. Szépen, eredeti jellegének megfelelően felújított parasztház a falu közepén, jellegzetes kapuval. Eltéveszthetetlen. A német vendégek már ott voltak, a hangulatos társalgóban üldögéltek, kandallótűz mellett. Jól is esett a finom meleg, mert az idő erősen csípőssé vált.
Kölcsönös bemutatkozások után asztalhoz ültünk. Harangszó jelezte az étkezés kezdetét, és hamarosan az asztalra került az ízletes vacsora: a háziasszony által remekelt tárkonyos zöldbableves, majd a változatos, bőséges vegyes fatál házi savanyúsággal. Alaposan „kivettük a részünket” a lakomából, de kellett is az energia a másnapi kilovagláshoz. A falatokat finom borral öblítettük le, majd az étkek sorát a Mama almáspitéje zárta. Vacsora után még kellemes beszélgetéssel telt az este hátralevő része, ehhez László, a házigazdánk is odatelepedett az asztalhoz.

A másnap reggel ugyancsak kiadós reggelivel indult, amelynek koronája – a vegyes hidegtálon és a házi gyümölcsízeken túl – a parasztos rántotta volt.  Reggeli után, rövid, de szükséges ejtőzést követően leballagtunk a kert végében található nyári istállóhoz, ahol a lovak kíváncsian tekingettek felénk, leendő lovasaik felé. László és segítője, Ferenc, hamarosan végeztek a lovak előkészítésével és nyergelésével; sorra nyeregbe szálltunk. Az én társam Argos lett, egy telivér. László túrában résztvevő lovainak többsége ezúttal telivér volt, akadt köztük egy-két magyar félvér is. Az rögtön látszott, hogy összeszokott, sokat tapasztalt túralovakkal van dolgunk. Az első vágta után megbizonyosodtunk arról is, hogy ez a túra a lovaglás élvezetén túl lehetőséget ad a tájban való gyönyörködésre, az elgondolkodásra, az egymással való beszélgetésekre is. A lovak ugyanis kitűnően tudták a dolgukat, lépésben, ügetésben és vágtában egyaránt fegyelmezetten, jó iramban, de nem versengve mentek, szóval nem igényelt plusz energiát a kordában tartásuk.

Szépséges tájakon lovagoltunk, kezdetben főként akácerdőkön, homokos utakon (ezek egyébként szinte végigkísértek), később dombhátakon, fennsíkokon, hegyi legelőkön, majd sűrűbb lombú erdők (tölgyesek, fenyvesek) váltották fel a könnyed akácosokat.
Mintegy kétórányi lovaglás után megérkeztünk a piknikhelyre, Pápateszér alá, egy military és lovasíjász bázis szélére. Szó szerint a szélére, ugyanis a karámokon kívül, a legelőn állította fel és terítette meg Ferenc az asztalt. „Leparkoltunk” egy égerláp szélén, egy jurtatábornál, lenyergeltük és az asztalhoz telepedtünk. Hamarosan előkerült a gőzölgő gulyásleves, amelynek színére, gazdag ízeire régóta vártak a csoport német tagjai. Tudhattak valamit, mivel valóban kitűnő volt a leves a finom házi pogácsával együtt. Körülbelül másfél órai pihenő után újra lóra szálltunk, és az ideúttól eltérő, de ismét csak nagyon szép, változatos, jó talajú útvonalon léptünk, ügettünk, és vágtáztunk – hosszan, elengedetten, telve jó érzéssel – haza. Útközben még megálltunk egy szőlősgazda pincéjénél, aki újborral kínálta a vendégeket. A jó hangulat még tovább fokozódott.
Hazaérve elköszöntünk lovainktól, akik igen derekasan helytálltak az élménydús nap folyamán, és megköszöntük Lászlónak és segítségeinek a nagyszerű lovaglást, a szép hosszú vágtákat, az ízes ételeket, a vendéglátást. Alighanem visszatérünk!" - E. ÉvaA lovarda által szervezett lovastúrák:

Lovasok.hu lovastúra a Bakonyban október 21-23. között
Pihend ki a hétköznapok fáradalmait a Bakony vadregényes tájain egy igazi lovas csapattal barangolva. Saját lóval is jöhetsz, és szólj a családnak, barátoknak is, hiszen a lovagolni nem tudók fogaton ülve kísérik a csapatot.

A részvételhez szükséges minimális lovastudás:
terepbiztos lovaglás

Minimális létszám: 5 fő
Lovaglással töltött órák száma/nap: 4

Jelentkezés: Űrlap

Részvételi díj: 39900 Ft/fő

Programok:

A Lovasok.hu és a Lovaznimentem.hu bemutatja Magyarország TOP lovastúráit. Havonta más-más lovas helyre invitálunk. Valamennyi túránkat fogat kíséri, így aki nem ül lóra, az is átélheti a lovas természetjárás gyönyörűségét. Sőt, ahol lehet saját lóval is részt vehetsz a programokon. Ha hétvégén csendre, nyugalomra és szédítő vágtákra vágysz a nagyvárosi nyüzsgés helyett, de családodat, lovadat se hagynád otthon, akkor ez az ajánlat tetszeni fog:


Két nap lóháton vadregényes tájakon, piknikebéd tóparton, borozgatás a házigazda borpincéjében, udvari kemencében sült ropogós finomságok, fogatos kíséret. A hétvége minden résztvevőjéről Haga Zsuzsanna profi lovas fotós készít képet, amit a túra után meg is kapnak a résztvevők.


Program:
 

 • 1. nap este: Érkezés a Lovasudvarba, ismerkedés, borkóstolás a ház pincéjében, vacsora
 • 2. nap: Reggeli után napos lovaglás Pápateszérre, piknikebéd, majd visszalovaglás a Lovasudvarba. Libasült vacsora az udvari kemencénél, este tábortűz
 • 3. nap: Reggeli után napos lovaglás Pápára, útközben piknik ebéd a Teveli-tó partján
   

Szívélyes vendéglátás, nagyszerű túravezető, kiválóan képzett lovak, kilométer hosszú vágták a Bakony vadregényes mélyén – ezt nyújtja a Lovasudvar kétnapos hétvégéje.
 

Csomag tartalma:
 

 • Szállás: 3 nap 2 éjszaka 1 fő részére kétágyas, komfortos, fürdőszobás szobában Bakonykoppány vagy Bakonyszűcs hangulatos vendégházaiban
 • Teljes ellátás az első nap estétől a harmadik nap reggelig 1 fő részére (reggeli, ebéd, vacsora)
 • Érkezéskor pálinka, borkóstoló a ház saját boraiból, a vacsorához házi bor
 • 2 lovaglási nap (napi 4-5 óra lovaglással), vagy saját lovad elhelyezése és ellátása a túra idejére
 • Haga Zsuzsanna lovas fotós profi fényképeket készít rólad és lovadról
   

Csomag ára:
 

Három felejthetetlen nap a Lovasudvarban, kétágyas elhelyezéssel:
 

 • 39.900 Ft/fő
   

Ár fogaton ülő résztvevőnek, illetve saját lóval:
 

 • 29.900 Ft/fő
   

A túra során változatos terepen lovagolhatsz hegyek-völgyek között, patakmederben és kanyargó erdei utakon. A fák, bokrok sűrűjében nappal vaddisznó, dámvad, szarvas és őz pihen, de ha szerencséd van, egy megbújó vadmacskátpelét vagy a vízparton akár egy vidrát is megpillanthatsz.


A Lovasudvar a Bakonyalján fekvő szép, régi kis faluban, Bakonykoppányban található, ahol csend és nyugalom várja a kikapcsolódni vágyó lovasokat. A régi paraszti stílusban, igényesen kialakított vendégház 2-3 ágyas, zuhanyzós szobáival és házias konyhával garantálja a gondtalan kikapcsolódást. Az udvaron kiépített régi stílusú kemencénél a nap végén ropogósra sült húsok, zöldségek várnak - persze a háziúr zamatos borával.   Időpontok:
 • 2016.10.21. - 2016.10.23.
  A fenti időintervallumban a(z) 3 napos túra folyamatosan indul ha megvan a minimális létszám
Kétnapos lovastúra az őszi Bakonyban!
3 nap, 2 éjszaka szállással és teljes ellátással a Koppány Lovasudvarban 2 napos csillagtúrával

A részvételhez szükséges minimális lovastudás:
terepbiztos lovaglás

Minimális létszám: 2 fő
Lovaglással töltött órák száma/nap: 5

Jelentkezés: telefonon és emailben

Részvételi díj: 30000 Ft/fő

Programok:

Október 14. és november 10. között 2 napos csillagtúrákra lehet jelentkezni a Bakonykoppányi  Koppány Lovasudvarban.

A program leírása :
 

 • 1.  nap: érkezés a délutáni órákban, majd  vacsora, és szállás a Koppány Lovasudvarban
 • 2. nap: reggeli, majd egész napos tereplovaglás piknik ebéddel. Az esti órákban érkezés a Koppány lovasudvarba, majd vacsora az étteremben
 • 3. nap: reggeli, és 3 órás tereplovaglás. Ebéd az étteremben, majd a szállás elhagyása

Jelenkezés e mail-ben és telefonon Kocsis Lászlonál.

kocsislaszlo@koppanylovasudvar.hu

06-30-94-71-74   Időpontok:
 • 2013.10.14. - 2013.11.10.
  A fenti időintervallumban a(z) 2 napos túra folyamatosan indul ha megvan a minimális létszám

Információk:
Elérhetőség:

Magyarország (Veszprém)
8514 Bakonykoppány, Petőfi utca 33.
www.koppanylovasudvar.hu

Térkép és megközelíthetőség »

Fizetési lehetőségek, beszélt nyelvek:

készpénzfizetési lehetőség magyar németLovardavezető:

Kocsis László
+36 30 942-XXXX    mutasd
XXXXXXXX@koppanylovasudvar.hu    mutasd

Szakágak, lovaglási módok

díjugratás, military
A lovarda bemutatkozó oldala »A lovarda pályái:

100 x 100 m-es kültéri pálya
40 x 80 m-es kültéri pálya
20 x 60 m-es kültéri pálya
Pályák és felszereltség »

Koppány Lovasudvar
Petőfi utca 33. Bakonykoppány Veszprém 8514 Magyarország
http://lovarda.lovasok.hu/koppany-lovasudvar


 
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés