Lovarda     Csongrád megye    Ópusztaszer    Ópusztaszeri Akhal Teke Ménes     Hírek     Színes programokkal vár minden csoportot az Ópusztaszeri Akhal Teke Ménes
» visszatérés a találati listához

Ópusztaszeri Akhal Teke Ménes

Színes programokkal vár minden csoportot az Ópusztaszeri Akhal Teke Ménes

   Utoljára módosítva: 2015-12-21  |   Hozzászólások ()


A Nemzeti Történeti Emlékpark déli oldalán 120 hektáros pusztaságon 70 ló legel. Tóparton, ligetes erdőszélen fehér jurták állnak. Ebbe az ősi világot idéző képbe be lehet lépni, ki lehet próbálni. Nagy csoportos társaságokat is szívesen lát, az Ópusztaszeri Akhal Teke Ménes.


A Nemzeti Történeti Emlékpark déli oldalán 120 hektáros pusztaságon 70 ló legel. Tóparton, ligetes erdőszélen fehér jurták állnak. Valószínű, hogy ugyanezeken a homokdombokon 1100 évvel ezelőtt (amikor a honfoglaló törzsek tanácskoztak) nagyon hasonló látvány fogadott volna minket. Ennek legfőbb oka pedig az, hogy a lovak, amiket látunk, Magyarország egyetlen méneseként, azonos fajtájúak a honfoglalás lovával. A fajtát úgy hívják Akhal Teke és napjainkig a türkmén törzsek őrizték meg.

Ebbe az ősi világot idéző képbe be lehet lépni, ki lehet próbálni. Szívesen vendégül látunk nagy csoportos társaságokat.

  • Szállás és csoportprogram ügyében érdeklődni a csat1996@gmail.com címen lehet.
  • Jurtaszállásunk befogadó képessége: 42 fő. Min. létszám: 4 fő.
  • Csoportprogram min. létszám: 10 fő, max létszám 30-45 fő (korosztály-súlyfüggő)
 

Programok:

Először ekhós kocsira ülünk és körbejárjuk a ménest. Az öreg kancáknál a kiscsikókat meg is lehet simogatni. A fiatal méncsikók egymással vad játékot űznek, de az emberrel érdeklődőek és barátságosak. A csoport fele lovagol és kocsikázik, amíg a másik fele íjászkodik. Majd csere, természetesen mindenki részt vesz mindenben. Nem kell aggódni, mindenkinek segítünk, a lovaglás pedig vezetett körülmények között zajlik, nem igényel lovastudást.

A magyar szürke marhák tenyésztése a kezdetektől része a tevékenységünknek. Azóta a gazdaságunknak ez a szegmense nagyobb hangsúlyt kapott, mérete megnőtt. A közel százas létszámú gulya egy 180 hektáros pusztán legel, saját természetes környezetében. A program során lovaskocsival meglátogatjuk a gulyát, az Ópusztaszeri Akhal Ménes legelőterületéről indulunk, a Jurtaszállás mellől, ahol a lovak legelőterületet terül el és átmegyünk a falu másik oldalára, ahol a marháink legelnek. A lovaskocsival lehetőségünk nyílik egészen megközelíteni a gulyát, így közvetlen közelből nézhetjük meg a kisborjakat, az öreg szürkemarha teheneket és a fajtakeresztezett egyedeket…    

2015.12.21.






Utoljára módosítva: 2015-12-21 01:41:47



hozzászólás
Információk:
Elérhetőség:

Magyarország (Csongrád)
6767 Ópusztaszer, Major 102.
www.opusztaszerimenes.hu
www.akhalstud.hu

Térkép és megközelíthetőség »





Fizetési lehetőségek, beszélt nyelvek:

készpénzfizetési lehetőség magyar angol német francia



További kapcsolattartó:

Fekete Andrea Márta
+36 30 979-XXXX    mutasd

(lovasoktatás, lovastábor, lovastúra,szállás)




Szakágak, lovaglási módok

military, távlovaglás, hobbilovaglás
A lovarda bemutatkozó oldala »



A lovarda pályái:

30 x 100 m-es kültéri pálya
20 m átmérőjű fedeles körkarám
Pályák és felszereltség »












Ópusztaszeri Akhal Teke Ménes
Major 102. Ópusztaszer Csongrád 6767 Magyarország
https://lovarda.lovasok.hu/opusztaszeri-akhal-teke-menes



 
Horze Lovasáruház   KLP   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés