Ópusztaszeri Akhal Teke Ménes

Lovastúrák

Lovagolj akhal teke lovakon, egyedi nyeregben, a Tisza és a puszták vidékén, termálfürdőzéssel, szürkegulya látogatással. Tekintsd meg  Ópusztaszeren a Feszty-körképet és egy lovasbemutatót! Szállás eredeti kazak és mongol JURTÁKBAN. Megegyezés szerint néhány napra is van lehetőség csatlakozni…

 

Az Ópusztaszeri Akhal Teke Ménes csapata így ír túráiról:

 

A lóval töltött szabadidőnek kétségtelenül a túralovaglás a csúcsa. Amióta túrázunk nagyon sok élménynek, kalandnak voltunk tanúi és részesei. Megpróbálom összefoglalni, hogy ennyi év után mit tartunk a legérdekesebbnek:

 

Elindulni, úton lenni és eljutni máshová…

 

Ez egy nagyon ősi élmény, ott lapul az ösztöneinkben, izgalommal tölt el, és ha átéljük, más emberként lépünk tovább: kevesebbek lennénk, ha nem történt volna meg. A ló ehhez az úthoz egy nagyon különös érzést ad: mintha egy más időből szemlélnénk a világot, másképpen haladunk és más utakon járunk – mint régen - a nomádok – folyótól folyóig, hegyeken át… A túra csillagtúra, minden nap visszatérünk a Jurtaszállásra, ahonnan elindultunk. 

 

Ópusztaszer földrajzilag szerencsés fekvésű: olyan területek határán van, ahonnan egyaránt elérhetőek a kiskunsági homokbuckás ligetek, az alföldi szikes puszták és a Tisza vadregényes ártere… Ezeken a helyszíneken vezet Attila Túra útvonala. Utunk legnagyobb része tájvédelmi körzetek érintetlen és gazdag növény-és állatvilágán vezet keresztül. 25-35 km-t teszünk meg egy nap, de természetesen vannak különbségek a távok között.

 

Lovak és nyergek:

 

Lovastúráinkon a „honfoglalás lovát”, a legendás Akhal Tekét lovagolva fedezheti fel az utunk során érintett tájakat. Ez az a fajta, amelyikkel történelmünk összefonódik, és híres különleges kényelmérő. Nemcsak a lovak, de a nyergek is különlegesek: Saját készítésű magyar stílusú nyergek, korszerűsítve a mai lovaglástechnikai igényekhez és lovakhoz. Különlegesen biztonságos és kényelmes, nagyon beváltak az elmúlt évek túrái során.

 

Azoknak, akik az Akhal Teke fajta vagy a nyergeink iránt érdeklődőknek ez a túra vagy ennek akár rövidített verziója jó lehetőséget ad a kipróbálásra, ismerkedésre.

 

Elérhetőségek:

 • E-mail: csat1996@gmail.com
 • Cseppentő Regő +36 30 63 88 318
 • Cseppentő Réka +36 30 371 8732A lovarda által szervezett lovastúrák:

Attila Túra
Ópusztaszeri Akhal Ménes - Attila Túra Ahkal Teke lovakon - egyedi nyergekben - a Tisza és a puszták vidékén. Az ópusztaszeri Feszty-körkép és lovasbemutató megtekintésével. Termálfürdőzéssel, szürkegulya látogatással. Szállás eredeti kazak és mongol JURTÁKBAN. A túra csillagtúra, minden nap visszatérünk a Jurtaszállásra, ahonnan elindultunk. Megegyezés szerint néhány napra is van lehetőség csatlakozni…

A részvételhez szükséges minimális lovastudás:
A lovas biztonsággal mozogjon terepen társas lovaglási szituációban.

Minimális létszám: 4 fő
Lovaglással töltött órák száma/nap: 5

Jelentkezés: e-mailben: csat1996@gmail.com vagy telefonon: Cseppentő Regő +36-30/638-8318 vagy Cseppentő Réka +36-30/371-8732

Programok:

Megegyezés szerint néhány napra is van lehetőség csatlakozni a túrához.


Napi program:
 

 • Vasárnap – Érkezés Elhelyezkedés a szálláson. Ismerkedés a ménessel. Vacsora: 18-19 óra között. Szállás: az Ópusztaszeri Akhal Ménes Jurtaszállásán. Hétfő – Lovaglás a pusztaszeri turul emlékműhöz Reggeli 8 órakor. Indulás 9-kor, majd 3 órás lovaglás után piknikebéd a honfoglalás emlékhelyéül szolgáló turulos szobornál, ez után lovaglás az úticélig. Utunk során megelevenedik az Alföld pásztor-kultúrája. Vacsora: 18-19 óra között. Szállás: az Ópusztaszeri Akhal Ménes Jurtaszállásán.
 • Kedd – Lovaglás a Tiszához Reggeli 8 órakor. Indulás 9-kor, majd 3 órás lovaglás után piknikebéd, a Tisza déli szakaszának legszebb kettős kanyarjánál, ez után lovaglás az úticélig. Ha az útviszonyok megengedik, akkor egy ártéri ”dzsungelútra” is betérünk… Utunk során a Tisza hajdani árterének gazdag növény-és állatvilága vesz bennünket körül. Vacsora: 18-19 óra között. Szállás: az Ópusztaszeri Akhal Ménes Jurtaszállásán.
 • Szerda – Lovaglás a szürke gulyához Reggeli 8 órakor. Indulás 9-kor, majd 3 órás lovaglás után piknikebéd, ez után lovaglás az úticélig. Az út során testközelből ismerkedünk meg a magyar szürke gulyával, kis bocikkal és a bikával… A piknik a tájvédelmi puszta szélén található kilátónál zajlik, pompás kilátás mellett… A táj hiteles arca a nagy sztyeppéknek. Vacsora: 18-19 óra között. Szállás: az Ópusztaszeri Akhal Ménes Jurtaszállásán.
 • Csütörtök – Lovaglás a balástyai szikesekre + Feszty-körkép és Lovasbemutató Reggeli 8 órakor. Indulás 9-kor, majd 3 órás lovaglás után ebéd következik. A csütörtöki délután a Feszty-körkép megtekintésével és az általunk (Ópusztaszeri Akhal Ménes) bemutatott hagyományőrző lovas show megtekintésével telik. (Ezeknek a belépődíja az árban benne van, nem jelent külön költséget.) Vacsora: 18-19 óra között. Szállás: az Ópusztaszeri Akhal Ménes Jurtaszállásán.
 • Péntek – Lovaglás a Dongérhez + termál fürdő Reggeli 8 órakor. Indulás 9-kor, majd 3 órás lovaglás után piknikebéd, ez után lovaglás az úticélig. A lovaglás során betekintést nyerünk a magyar Alföld vadregényes világába. Láthatunk őshonos állatfajokat és védett vízimadarakat… Vacsora: 16:30- 17:30-ig. Ezután a kisteleki termálfürdőben lesz lehetősége kipihenni a csapatnak a fáradalmakat. (Belépődíja az árban benne van, nem jelent külön költséget.) Szállás: az Ópusztaszeri Akhal Ménes Jurtaszállásán.
 • Szombat – Lovaglás a mindszenti kompátkelőhöz Reggeli 8 órakor. Indulás 9-kor, majd 3 órás lovaglás után ebédünket egy hangulatos révcsárdában költjük el a Tisza partján, ez után lovaglás az úticélig. Vacsora: 18-19 óra között. Szállás: az Ópusztaszeri Akhal Ménes Jurtaszállásán.
 • Vasárnap Reggeli 8 órakor. Búcsú és távozás.

 

Elérhetőség:

 • E-mail: csat1996@gmail.com
 • Cseppentő Regő +36 30 63 88 318
 • Cseppentő Réka +36 30 371 8732


   Időpontok:
 • 2018.4.15. - 2018.4.22.
 • 2018.5.6. - 2018.5.13.
 • 2018.6.17. - 2018.6.24.
 • 2018.8.12. - 2018.8.19.
 • 2018.9.16. - 2018.9.23.
 • 2018.10.7. - 2018.10.14.
“A szőke Tiszától a kék Dunáig“ túra
,,Elvinni egy kulacs vizet a Tiszából a Dunába…” A Tisza árterének vidékéről, a kiskunsági homokdűnés tájakon át, a solti síkság szikes pusztáin keresztül a Dunáig. Ez a nagy távok lovaglásának a túrája… Egyik barátunk, aki velünk lovagolt ennek a túrának a végén mondta: „Azt gondolnánk, hogy ismerjük az országunkat és most, hogy átlovagoltuk a Kiskunságot kell ráébredni, hogy az autók ablakából keveset látunk az egészből.” Gyalog nem lehet megtenni ekkora utat, a ló visz el azokra a helyekre, amelyek a vidék ősi arcát mutatják: a természetből azt, amiről azt gondoltuk, hogy már nem létezik. A homok, a puszták, a nagy távolságok - ez a táj illik a leginkább a lófajtához, amelyet tenyésztünk: Az Akhal Teke a „honfoglalás lova“, amely híres különleges kényelméről… a titokzatos kelet világának ősi kincse... A 2010-es, első Duna-Tisza túra, bebizonyította, hogy igazak a róluk szóló legendák…

A részvételhez szükséges minimális lovastudás:
A lovas biztonsággal mozogjon terepen társas lovaglási szituációban.

Minimális létszám: 4 fő
Lovaglással töltött órák száma/nap: 5

Jelentkezés: Cseppentő Regő tel.: +36 30 638 8318, csat1996@gmail.com

Programok:

 • Szombat – Érkezés/transzfer Reptér: Budapest Liszt Ferenc Repülőtér. Transzfer Ópusztaszerre. Elhelyezkedés a Jurtaszálláson, az első nap szálláshelyén, ismerkedés az Akhal Ménessel. Vacsora: 19-20 óra között.
 • Vasárnap – Lovaglás a Tiszához Reggeli 8 órakor. Indulás 9-kor, majd 3-4 órás lovaglás után piknikebéd, ez után lovaglás az úticélig. Utunk során a Tisza hajdani árterének gazdag növény-és állatvilága vesz bennünket körül. A pihenő és ebéd a Tisza partján zajlik, közben alkalmunk nyílik meríteni a Tisza vizéből, hogy azt az út végén a Dunába önthessük… Vacsora: 19-20 óra között.
 • Hétfő – Lovaglás Kiskunmajsára Reggeli 8 órakor. Indulás 9-kor, majd 3-4 órás lovaglás után piknikebéd, ez után lovaglás az úticélig. Utunk során a Tisza hajdani árterének gazdag növény-és állatvilága vesz bennünket körül. Kiskunmajsán este lehetőség nyílik ellátogatni a termálfürdőbe kipihenni a nap fáradalmait. Szállás: A szállásunk is a fürdő közelében található falusi vendéglátóhelyen lesz… Vacsora: 19-20 óra között.
 • Kedd – Lovaglás Bugacra Reggeli 8 órakor. Fürdőzés a Termálfürdőben… Indulás ebéd után, ez után lovaglás az úticélig. Homokbuckás, borókásokon lovagolunk keresztül… Bugacon, ahol megelevenedik az Alföld pásztor-kultúrája, szálláshelyünk szomszédságában legel egy ménes, egy magyar szürke gulya és található egy pásztor múzeum is… Szállás: Szállásadónk magyar szürke tenyésztő és biofarmja van. Meghitt szálláshelyünk közvetlenül a gazdaság mellett található… Vacsora: 19-20 óra között.
 • Szerda – Lovaglás Akasztóra Reggeli 8 órakor. Indulás 9-kor, majd 3-4 órás lovaglás után piknikebéd, ez után lovaglás az úticélig. Utunk a turjánoson és a bugaci pusztán vezet keresztül… Szállás: Szállásunk egy falusi vendégházban lesz. Vacsora: 19-20 óra között.
 • Csütörtök – Lovaglás Bakodpusztára Reggeli 8 órakor. Indulás 9-kor, majd 3-4 órás lovaglás után piknikebéd, ez után lovaglás az úticélig. A homokos-szikes puszták, melyeken keresztül haladunk az ősi sztyeppékhez hasonlatosak és egy monumentális panoráma képét adják. Szállás: Szállásadóink kedves csikós barátaink, akik nagy szeretettel szoktak vendégül látni bennünket. Vacsora: 19-20 óra között.
 • Péntek – Lovaglás a Duna partra Reggeli 8 órakor. Indulás 9-kor, majd 3-4 órás lovaglás után piknikebéd, ez után lovaglás az úticélig. A Dunához érve a túlpart löszfalai látszanak a dimbes-dombos Dunántúlon… Szállás: Magánszálláshely a Duna közelében.DSCF3309 Vacsora: 19-20 óra között.
 • Szombat – A távozás napja/transzfer


   Időpontok:
 • 2018.9.1. - 2018.9.8.
Egyéni szervezés
Megfelelő létszám és lovastudás esetén egyénileg is tudunk túrát szervezni.

A részvételhez szükséges minimális lovastudás:
A három jármódban (lépés-ügetés-vágta) biztosan kell tudnia közlekedni a lovasoknak kiült és könnyített testhelyzetekben is. (A folyamatos könnyítő testhelyzetet tudnia kell produkálni.)

Minimális létszám: 4 fő
Lovaglással töltött órák száma/nap: 5

Jelentkezés: e-mailben: cseppentoopuszta@gmail.com

Programok:

Megfelelő létszám és lovastudás esetén egyénileg is tudunk túrát szervezni.

 

Minimum létszám: 4 fő, maximum létszám 10-15 fő (szervezéstől függ)

 

Minimális elvárt lovastudás:

A három jármódban (lépés-ügetés-vágta) biztosan kell tudnia közlekedni a lovasoknak kiült és könnyített testhelyzetekben is. (A folyamatos könnyítő testhelyzetet tudnia kell produkálni.)

 


További információról, valamint a pontos árakról érdeklődj e-mailben: 
cseppentoopuszta@gmail.com
Információk:
Elérhetőség:

Magyarország (Csongrád)
6767 Ópusztaszer, Major 102.
www.opusztaszerimenes.hu
www.akhalstud.hu

Térkép és megközelíthetőség »

Fizetési lehetőségek, beszélt nyelvek:

készpénzfizetési lehetőség magyar angol németLovardavezető:

Cseppentő Regő
+36 30 638-XXXX    mutasd
XXXXXXXX@gmail.com    mutasd

Szakágak, lovaglási módokA lovarda pályái:

30 x 100 m-es kültéri pálya
20 m átmérőjű fedeles körkarám
Pályák és felszereltség »
Ópusztaszeri Akhal Teke Ménes
Major 102. Ópusztaszer Csongrád 6767 Magyarország
http://lovarda.lovasok.hu/opusztaszeri-akhal-teke-menes 
Horze Lovasáruház   KLP   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés